Söndag 19.e februari

Kyrksöndag. Gråväder men plusgrader.

Ganska mycket folk fastän många rest bort på vintersemester.

Tunt kaffe bjöds vid kyrkkaffet, allmänt klagan vid vårt bord.

På kvällen ordnade vi en nostalgitripp via gamla videoband som videofilmats i början på 90-talet i samband med österrikeresor. Ganska trevligt att återuppliva minnena.

Lördag 18:e februari

”Småduggigt” väder. Plusgrader. IA skjutsade Orre/orreborna till Knutpunkten. IA till EHJ för att jobba sina 4 timmar i kassan. GH hemma för att jobba med EHJs årsrapport.

IA trött vid hemkomsten. Det hade varit massor med folk i butiken och omsättningen hade varit hög.  Lugn kväll.

Man kan inte annat än reagera. Vi överöses av medias alltför massiva bevakning av den amerikanske presidentens tvitter och uttalanden i intervjuer i olika frågor i TV, radio och dagstidningar. Vi kommer inte ifrån rapporteringen hur vi än gör. Det tråkiga är att vi vet ju inte hur detta slutar. Frågan är hur länge amerikanska folket accepterar en president som styr landet som han gjort med sina företag. Lugn kväll bortsett från allt om ”Trumpen”.

Fredag 17:e februari

Fortfarande milt väder. Alltför milt för att vara februari.

I kväll kommer Orre/orreborna från Raus Vång på besök. De reser till Thailand på lördag. Vi har lovat att ordna transporten ner till tåget på Knutpunkten. De blir borta i hela två veckor. Det känns lite, nästan, övergivet när alla åker på vintersemester. Vi har ju gjort detsamma ända fram till 2014 då vi gjorde sista vinterresan till Österrike. Men vi gör ju andra resor numera. i mitten av mars blir det Italien som tröst.

Torsdag 16:e februari

”Grådaskigt” väder men plusgrader i luften.

Handlade hem det som behövdes till kvällens supé, lax och lite annat.

Trevlig kväll med fam Orre från Blåklintsgatan. Mycket snack om den förestående österrikeresan. Det blev lite bus med Arvid och Svante. Någon i resesällskapet hade redan kommit fram till gasthofet i Brixlegg och meddelade att stället var OK och ”lite till”. Orrarna åker på fredag kväll med färja från Trelleborg. Vi hoppas att resan med bil genom Tyskland skall gå bra.

Onsdag 15:e februari

Strålande väder, -1 grad på morgonen. Tempen steg till +6 grader  vid lunchtid.

DSCN1268

Promenerade längs stranden mot Rydebäck. Lite snål vind men skönt. Hanseric och barnen  kom för att testa våra snökedjor inför österrikeresan.

DSCN1270

De passade tyvärr  inte, men han hade lånat ett par andra av en kompis och de passade. Alltid bra att testa innan resan.

Änglaverkets årsmöte på kvällen. Ganska mycket folk.

Tisdag 14:e februari

Fortfarande fint väder. Strålande sol och nollgradigt kl.08.00.

Det blev en särskilt märklig väderomsvängning under dagen temperaturen steg här hemma till +6 grader på någon timme. Det kändes som om våren redan var här.

Alla hjärtans dag i dag. Nä, vi gjorde inget särskilt med avseende på denna dag. EHJ på eftermiddagen. Gruppmöte med mycket folk hemma hos oss på kvällen.

Missade  programmet ”Badehotellet” på TV4 av någon anledning.

Försökte att se programmet på TV4 play på nätet men det blev bara strul. TV4 bara matade oss med att abonnera på TV4 premium eller vad det nu heter, nedladdningen var seg som sirap.  Gav upp.

Lyckades till sist att axessa Tv4 på läsplattan och via funktionen Airplay se filmen på tv:n. Tröttsamt. Men ändå en erfarenhet.

Söndag 12:e februari

Kyrksöndag. Härligt väder med någon grad under noll.

DSCN1263

Årsmöte efter gudstjänsten. Allt flöt enligt ritningarna.

DSCN1266

Tog en långpromenad i det fina vädret. IA iklädd sin päls av något slag, secondhandvara.

Lördag 11:e februari

En halv grad minus, kraftig vind från öster ca 8 sekundmeter. Sol.

IA till bomässan kl 10.00 för att stå i EHJ monter. IA tillbaka 12.30. Mycket folk besökte montern. Alltså en lyckad marknadsföring.

Hämtades av Eva och Olle vid 19-tiden för vidare befordran till en restaurang i Viken.

32504360750_cd7bc61bbb_o32844574236_bfc187e8d0_o

Det blev en trevlig kväll i gemytets tecken. Tack Eva och Olle för denna kväll. Hemma vid 23-tiden.

Fredag 10:e februari

Frostigt och kallt -1 grad

For till EHJ för att hämta utställarbiljett till IA. Därefter åkte vi till mässan i arenan. Vi hittade EHJ montern längst ner i hall 3. Snyggt planerad och uppställd.

DSCN1254

Det blev en salladslunch på IKEA. Efter lunchen lite shopping på Rusta och Jula. Jula levererade en brandstege som skall placeras på Hagalund i Glava. På kvällen ”På spåret”

Torsdagen 9:e februari

Lite drivsnö, minusgrader.

Sopar av släpet och vi far till bygghandeln och köper en dörr. Valde mellan tre modeller. Tog mellanmodellen. Den kändes nästan massiv. Svår att hantera vid hemkomsten. Vi har nog blivit lite svaga i armarna. På plats kom den efter mycket pysslande. Vi upptäckte då att dörrkarmen var skev. Vad gör vi med den? Ingen aning ännu. Låset verkade fel. Skruvade loss låset och tog det med till byggfirman för konsultation. Vi hade inte fått fullständiga besked angående låset. Det visade sig att man kunde dra ut låskolven och vrida den runt 90 grader för att få den att passa i dörrkarmen. Om detta visste vi ingenting. Men nu vet vi. Smart lås.

DSCN1253

Nästan på plats

IA blev uppringd av EHJ och tillfrågad om han kunde ta ett pass på bomässan där EHJ har en monter. Så bestämdes lördag mellan 10.00 och 12.00. VI bestämde att åka dit i morgon och reka. Vi har inträdesbiljetter.