Regningt väder, plusgrader.

Angående österrikefararna. Nu har alla kommit fram till sina semesterdestinationer hoppas vi.

Vi börja att måla dörrkarmarna, nödvändigt då det annars blir för rörigt under lång tid .

Det tar tid. Att måla vitt på svartbrunt är inte det lättaste. Svårt att få färgen att täcka.

Snön som föll häromdagen håller på att smälta. Som tur är brydde GH sig inte om att flytta på den. Nu förvandlas den till vatten och försvinner av sig själv. Bra.

Små livstecken från österrikefararna. Tydligen nöjda med nya stället.

Fredag 24 febr.

Teater ”Glädjen eller småprat i svartvitt” på Stadsteatern. Egendomlig pjäs som på något sätt skulle spegla Ingemar Bergmans tvååriga verksamhet som teaterchef i Helsingborg. Så här presenteras pjäsen:

Charlotte Engelkes har med liv och lust satt tänderna i några av regissören Ingmar Bergmans tidiga filmer. Hon bygger en egen historia i det Bergmanska ljuset mellan svart och vitt. I filmiskt inspirerade scenerier utforskar hon och ensemblen hans lätta, sarkastiska och lustfyllda dialoger. Den Bergmanska närstudien av relationer frigörs från filmremsan, den omtolkas och ges nytt liv av kött och blod – i tvivel, i gemenskap, i raseri, i glädje.

Glädjen eller småprat i svartvitt är en föreställning i gränslandet mellan performance, dans och teater. Det är en ömsint gestaltning av våra mest innerliga relationer: dem vi behöver vårda, minnas och skratta åt. Charlotte Engelkes och ensemblen lyfter fram det lite prilliga i Bergman och det lite prilliga oss alla.

32168113314_6f310d0f00_k

Nä, vi blev inte gladare fastän en av skådespelarna i inledningsvis  påstod att han hittat den, Glädjen alltså, och till och med visade upp den från scenen. Trots allt blev vi lite roades av absurditeterna från scenen..

Inget kyrkbesök för GH den 26:e.

Fixade till EHJ:s årsrapport.

Måndag 27:e februari:

Gårmulet väder som vanligt. Fortsatte målningen av dörrkarmarna. For och hämtade resterande dörrar på Hornbach. Det visade sig vid hemkomsten att en av dörrarna var för bred. Vi hade inte kollat om alla var lika stora. Det var de inte, en dörr hade måtten 720 mm, alltså 100 mm för bred. Elände, vi som förutsatt att alla var lika breda. Det blir att byta på onsdag då en beställd glasdörr skall komma.

Tisdag 28:e februari

Ingen ljusning i väderförhållandena. Grått med +6 grader. IA bakar till RPG-mötet. GH målar för sista gången sista dörrposten, förhoppningsvis. IA till EHJ på em.

Gråväder