Så kom vi äntligen iväg för sommarens första segling med övernattning och för första gången var hunden med. Väl ombord trodde vi att hunden skulle dö av stress men hon lugnade sig efter hand för att mot slutet av helgen bli alldeles för tuff. Hon fick ett ofrivilligt bad lördag morgon då hon gjorde en miss och föll i vattnet men allt ordnade sig då båtslipen låg strax intill, alltså lätt att ta henne iland.

Lite stökig var hon då hon vid två tillfällen rymde från båten för att jaga ifatt Irja som var och handlade fisk i rökeriet.
Tyvärr blev lördagen en dag med heldagsregn, men vi vandrade, trots regnet, en hel del längs stranden. Gott om plats i Kyrkbackens hamn. Söndagen kom med sol och värme och då gjorde vi en långpromenad med lunch på Tyko Brahe-kafeet. Åter till Råå på eftermiddagen i 4 knop, för motor, då ingen vind behagade blåsa. Varmt och skönt. Det blev faktiskt ett bad mittsunds. Framme i Råå smet IA i land vid ett obevakat tillfälle och återfanns sedan i restaurangen Ankaret. Vi lär oss att hon måste hållas ”tjudrad” för att inte ställa till något.

 IA lugn och fin i sittbrunnen
IA lugn och fin i sittbrunnen.


Trötta fötter

Så här intar IA sin frukost ombord.